Yogaleraar geeft slaaplessen

Yogaleraar geeft slaaplessen

Goed slapen leek yogaleraar de Ron de normaalste zaak van de wereld, tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Zouden zijn slaapoefeningen haar kunnen helpen?

Slaapoefeningen.nl (→) Yogaleraar geeft slaaplessen

Yogaleraar Rob de Ron is oprichter van de eerste slaapcursus van Nederland. Hij geeft zijn bijzondere slaaplessen in ondermeer Amsterdam en Amersfoort. Bekijk hier de cursusagenda (→)

Slaapoefeningen op basis van Yoga Nidra (→)spelen een belangrijke rol in het verbeteren van je slaap. We doen de slaapoefening daarom meerdere keren tijdens de slaaples. Daarna kun je thuis direct aan de slag met het E-book en de luisterboeken (→) met elk 3 slaapoefeningen en een introductie over slaap.

Slaapcursus E-book met hoofdstuk over slaapoefeningen
Yoga Nidra slaapoefeningen Luisterboek 1
Yoga Nidra slaapoefeningen Luisterboek 2
Yoga Nidra slaapoefeningen Luisterboek 3

Je kunt het slaapcursus E-book en de luisterboeken eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand

Yogaleraar geeft slaaplessen

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelde slaaponderzoeker en yogaleraar Rob de Ron samen met haar een nieuwe aanpak van chronische slapeloosheid. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, had al snel succes. Zijn vrouw sliep binnen korte tijd weer als een roosje. Sindsdien heeft hij met zijn slaaplessen menigeen aan een betere nachtrust geholpen. 

Yogaleraar Rob de Ron gaf ruim 20 jaar yogalessen in Centrum de Roos in Amsterdam. Zijn leerlingen vertelden regelmatig dat ze na zijn les zo goed sliepen. Lag dit aan de slaapoefening die hij aan het einde van zijn lessen gaf?

Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Voor hem was goed slapen de normaalste zaak van de wereld, tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Wat ze ook probeerde, niets bleek echt goed te werken. 

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga of meditatie, maar toen hij haar voorstelde om een cd met slaapoefenigen te maken, wilde ze het toch een kans geven. De drie slaapoefeningen die hij voor zijn vrouw maakte, zijn uiteraard niet meer op cd te krijgen. Inmiddels zijn het er meer en zijn ze digitaal te beluisteren. 

Dankzij de dagelijks slaapoefeningen en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging ze al snel beter slapen. Haar voorspoedige herstel inspireerde hem om de eerste Nederlandse Slaapcursus (→) op te richten. 

Toen niets echt bleek te helpen, maakte yogaleraar Rob de Ron een cd met 3 slaapoefeningen voor zijn vrouw. Inmiddels zijn er meer oefeningen en is de cd verleden tijd.  Je kunt de slaapoefeningen nu beluisteren op de luisterboeken (→) of op YouTube (→)

Slaapoefeningen.nl (→) Yogaleraar geeft slaaplessen

Slaaples

Slaaplessen

De slaaples duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

Slaaplessen. Foto Robert Bejil

Reviews

Ik doe iedere dag je slaapoefeningen en slaap nu veel beter.

Slaapoefeningen.nl Podcast met Arie Boomsma

Arie Boomsma

Arie Boomsma interviewt yogaleraarRob de Ron voor zijn Podcast over Routine.

Vragen?

Contact

Heb je vragen over de slaaplessen of over de slaapoefeningen?

Yogaleraar in de media

In de media

Presentatrice Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yogaleraar Rob de Ron voor haar Zondagochtend programma Fris, dat te volgen is op NPO Radio 1.

Slaaplessen

Dromen (1)

In onze dromen komen soms bizarre dingen voor. Gedachten en beelden waarvan je jezelf afvraagt hoe ze ontstaan. Slaaponderzoeker en yogaleraar Rob de Ron legt uit hoe dit komt. 

Yogaleraar geeft slaaplessen. Evelyn de Morgan.

Dromen (1)

Deze week werd presentatrice Mirthe na een intense droom wakker. Hoe kan het dat ze deze droom kon onthouden? Rob de Ron neemt ons mee naar de fascinerende wereld van dromenland.

Yogaleraar geeft slaaplessen.

Zomertijd

Aanstaande zondag 21 juni is de langste zomerdag van het jaar. Heerlijk, zo’n lichte, warme dag, maar wat voor effecten heeft dit op onze slaapritme? Rob de Ron legt het ons uit.

De Yoga Nidra slaapoefeningen die Rob de Ron voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus

Slaapoefeningen op YouTube (→).

Wil je het eens proberen? Zoek dan een plek waar niets of niemand je stoort en je jezelf veilig en op je gemak voelt. Je gaat op je rug liggen met de armen en benen enigszins gespreid. Wil je eerst meer lezen over deze houding waarin je Yoga Nidra (→) beoefent? Lees dan hier verder (→).

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus

Slaapoefeningen YouTube (→)

Op Youtube vind je Yoga Nidra slaapoefeningen in 3 varianten: 15 minuten, 20 minuten en 25 minuten. Deze kun je ook vinden op luisterboek nr. 3 (→). De slaapoefeningen op YouTube en de luisterboeken zijn ingesproken door Rob de Ron.  Naar YouTube (→)

Volgens slaapprofessor Eus van Someren (→) moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn, omdat deze in de oertijd het vuurtje brandende hield. Dit keer mag jij rustig gaan liggen en de ogen sluiten, dan houd ik het vuurtje brandende …

De Yoga Nidra (→) slaapoefeningen op YouTube (→) en de luisterboeken (→) zijn ingesproken door slaaponderzoeker Rob de Ron.

 

Slaapoefeningen.nl

Artikel januari 2022: Slaapoefeningen