Afb. Slaapoefeningen op YouTube

Slaapoefeningen op Youtube

Op Youtube kun je de slaapoefening vinden op basis van Yoga Nidra (→). Je vind ze in 3 varianten: 15, 20 en 25 minuten

Slaapoefeningen.nl (→)

Slaapoefening op Youtube zijn qua inhoud zijn ze ongeveer gelijk, maar qua duur verschillen ze. Zo vraagt de korte versie ongeveer  15 minuten (→) en de lange versie 26 minuten (→) va je tijd. Er is ook een versie van 20 minuten (→). Wanneer je de korte versie gebruikt is het raadzaam ook af en toe naar de langere versie te luisteren.

Wanneer je de slaapoefeningen op YouTube gebruikt, heb je wel een internetverbinding nodig. Wanneer je de luisterboeken besteld en deze downloadt op je favoriete digitale apparaten, kun je ze ook zonder (draadloos) internet verbinding gebruiken. Op elk luisterboek staan 3 verschillende slaapoefeningen en een introductie over slaap en slaapoefeningen.

Slaapcursus E-book met hoofdstuk over slaapoefeningen
Yoga Nidra slaapoefeningen Luisterboek 1
Yoga Nidra slaapoefeningen Luisterboek 2
Yoga Nidra slaapoefeningen Luisterboek 3

Je kunt het E-book en de luisterboeken met elk 3 slaapoefeningen eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn ‘podcast over routine’ met slaaponderzoeker Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te  slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten.

Naar de Podcast (→)

Een slaapoefening beoefen je in de savasana. Lees hier meer over deze houding (→) 

Het doen van een slaapoefening op dit soort scharniermomenten geeft je dagelijks leven ritme en vorm en herstellen de balans tussen waken en slapen. Op de slaapcursus (→) vertel ik je hier graag meer over. Wil je weten wanneer de eerstvolgende cursus is, kijk dan op de cursusagenda (→). Heb je nog vragen over slaapoefeningen of slaap in het algemeen? Neem dan gerust contact (→) met me op.

Artikel ‘Slaapoefeningen op YouTube.’

Slaapoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de slaapcursus

Slaapcursus

De Slaapcursus duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

Slaapoefeningen op YouTube. Foto Robert Bejil

Reviews

Ik doe iedere dag je slaapoefeningen en slaap nu veel beter.

Slaapoefeningen op Youtube. Ingesproken door Rob de Ron

Rob de Ron

Yogaleraar rob de Ron maakte 3 slaapoefeningen voor zijn vrouw.

Yogaleraar Rob de Ron geeft slaaplessen (2)

Contact

Heb je vragen over slaap of de slaapoefeningen? Stel ze dan gerust.

De slaapoefeningen doe ik iedere dag en het effect is héél positief

Dank je wel voor je mail. Ik heb niets dan lof voor je slaapcursus. Het was interessant, leerzaam, logisch, boeiend en heel begrijpelijk; dit alles door jou op een prettige manier gebracht. Ik heb dus ten volle genoten van de dag en het in de praktijk brengen van het geleerde helpt!

Mijn dagen zijn zo veel leuker geworden en ik voel me zo veel beter. Ik kan me beter concentreren, doe meer zonder stress en ben minder vermoeid. De slaapoefening doe ik een keer per dag en het effect is héél positief.

Meer lezen? Naar reviews Slaapcursus (→)

De rituelen om maar te kunnen slapen zoals lezen, telefoneren, televisie kijken in bed en de slaappil heb ik afgeschaft. De eerste dagen kostte me dit moeite maar vanaf vrijdag val ik vrij vlug in slaap, en slaap dan 4-5 uren aan een stuk en daarna nog twee kleine slaapjes.

Ik lig ook niet meer dan acht uur in bed. Dat was voorheen soms 12 uur om maar “uit te rusten” Wat mij ook helpt is dat mijn dochter en ik samen de cursus gevolgd hebben zodat we elkaar kunnen motiveren en het geleerde kunnen bespreken.

Slaapoefeningen op Youtube (→)

Wil je eens een slaapoefening proberen? Ga dan rustig op je rug liggen op een plek waar niets of niemand je stoort en je jezelf veilg en op je gemak voelt …

Slaapoefeningen.nl (→) Slaapoefeningen op YouTube

De houding waarin we de slaapoefening doen heet in yoga de savasana (→). Ga op je rug liggen op een plek waar niets of niemand je stoort en waar je jezelf veilig voelt. Wanneer je gaat liggen, leg de benen dan een stukje uit elkaar en de armen losjes naast je lichaam, met de handpalmen naar boven gekeerd. Leg niet teveel onder je achterhoofd. Een kleine verhoging is genoeg. Leg liever iets onder je knieën. 

De Yoga Nidra slaapoefeningen die Rob de Ron voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus

Slaapoefeningen op YouTube (→).

Wil je het eens proberen? Zoek dan een plek waar niets of niemand je stoort en je jezelf veilig en op je gemak voelt. Je gaat op je rug liggen met de armen en benen enigszins gespreid. Wil je eerst meer lezen over deze houding waarin je Yoga Nidra (→) beoefent? Lees dan hier verder (→).

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus

Slaapoefeningen YouTube (→)

Op Youtube vind je Yoga Nidra slaapoefeningen in 3 varianten: 15 minuten, 20 minuten en 25 minuten. Deze kun je ook vinden op luisterboek nr. 3 (→). De slaapoefeningen op YouTube en de luisterboeken zijn ingesproken door Rob de Ron (→).  Naar YouTube (→)

Volgens slaapprofessor Eus van Someren (→) moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn, omdat deze in de oertijd het vuurtje brandende hield. Dit keer mag jij rustig gaan liggen en de ogen sluiten, dan houd ik het vuurtje brandende …

De Yoga Nidra (→) slaapoefeningen op YouTube (→) en de luisterboeken (→) zijn ingesproken door slaaponderzoeker Rob de Ron (→)

 

Slaapoefeningen.nl

Artikel november 2021. Slaapoefeningen op Youtube. Lees hier meer over oefeningen voor het slapen gaan (→)