slaap oefening, slaap oefeningen

Slaap Oefening

Een slaap oefening doe je niet alleen voor het slapen gaan, maar ook overdag. Wanneer je overdag een moment vrij maakt om te oefenen, zal dit je zeker helpen om ’s nachts beter te slapen. De slaap oefening is dan ook een belangrijk onderdeel van de slaapcursus. Tijdens de cursus, waarin je van alles over slaap leert, doen we de slaap oefening een aantal keren.

Hoewel een slaap oefeningen niet moeilijk te leren is, is het goed enkele basisvaardigheden te begrijpen en samen te oefenen. Dat doen we op de ééndaagse Slaapcursus. Na deelname aan de Slaapcursus kun je met behulp van de luisterboeken thuis direct aan de slag.  

Je kunt onderstaande luisterboeken met elk 3 slaapoefeningen bestellen, downloaden en beluisteren op het digitale apparaat van je voorkeur. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

 

Slaapoefening. slaaplessen. 6

Slaapcursus

Slaapoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van deze cursus, Wil je ook meedoen en beter slapen? Kijk dan nu wanneer de eerstvolgende cursus is:

Slaapoefening. slaaplessen. Rob de Ron

Rob de Ron

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. 

Slaapoefening. slaaplessen. 10

Contact

Heb je vragen over slaap of slaapoefeningen? neem dan gerust contact met me op.

Waken en slapen

Waken en slapen horen bij elkaar als dag en nacht. Richt je daarom niet in alles wat je doet uitsluitend op de kwaliteit van je slaap, maar ook op de kwaliteit van je waken. Neem je voldoende rust en pauze’s, zodat je ’s avonds niet te moe bent wanneer je gaat slapen. Er is niets mis met een gezonde vermoeidheid, maar vaak zijn we te moe om goed te slapen en vermoeidheid kan slaperigheid in de weg staan.

Doe de slaap oefening niet alleen in je bed

Gebruik de  slaapoefeningen daarom niet alleen in je bed. Als je pas in bed je slaapprobleem wilt oplossen ben je altijd te laat! Je slaap verbeteren vraagt om een 24-uurs aanpak, want slapen en waken horen immers bij elkaar als dag en nacht. Maak daarom ook overdag zo’n 20 minuutjes vrij voor een  slaap oefening. 

Overdag je slaap oefeningen doen

Dat kan bijvoorbeeld heel goed wanneer thuiskomt na je werk. Het is een ideaal moment om even te gaan liggen om met een slaap oefening bewust je werkdag af te sluiten. Na zo’n  rustmoment richt je jezelf op een heel andere manier op je gezin en/of je privéleven.

Wil je het eens proberen?

Misschien wil je het eens proberen? Doe dit dan op een rustige plek waar niets of niemand je stoort. een plek waar je jezelf veilig voelt en even tot jezelf kunt komen. Hoewel dat misschien niet direct prettig voelt en je liever op je zij zou draaien, is het belangrijk om de slaap oefening, liggend op de rug te doen. Leg de benen een stukje uit elkaar en de armen losjes naast je lichaam, met de handpalmen naar boven gekeerd. Leg niet teveel onder je achterhoofd. Een kleine verhoging is genoeg. Lig je goed? Sluit dan de ogen en luister …

De slaap oefening helpt me echt om ’s nachts mijn hoofd rustiger te hebben

Het gaat een stuk beter wat slapen betreft! Dat is echt heel fijn! Ik merk dat een paar keer per dag een slaap oefening. Het helpt me echt om een rustiger hoofd te hebben ’s nachts. Ook de inzichten dat rust niet volledig van de nacht moet afhangen geeft een bepaalde kalmte in lijf en hoofd. 

Slapeloze nachten heb ik niet vaak meer. Wat een energie en rust je krijgt van slapen was ik een beetje vergeten …. nu weet ik het gelukkig weer, het leven is dan echt een stuk minder ingewikkeld. Ik wens je een goede zomer, hartelijke groet van een wakker mens!

Naar reviews >

Slaapoefeningen. Flaming June 1895. Frederic Leighton.