Slaapoefening. slaaplessen. Rob de Ron 1

Rob de Ron

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelde slaaponderzoeker en yoga docent Rob de Ron samen met haar een nieuwe aanpak van chronische slapeloosheid. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, had al snel succes. Zijn vrouw sliep binnen korte tijd weer als een roosje. Sindsdien heeft hij met zijn slaapcursus menigeen aan een betere nachtrust geholpen. 

Slaapoefening. slaaplessen. 6

Slaapcursus particulieren

Slaapoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de slaapcursus voor particulieren. Wil je ook meedoen? Kijk dan nu wanneer de eerstvolgende cursus is.

Slaapoefening. slaaplessen. Rob de Ron

Workshop over slaap

Rob de Ron geeft ook workshops en lezingen over slaap voor diverse bedrijven, instellingen en organisaties. 

Slaapoefening. slaaplessen. 10

Contact

Heb je vragen over slaap of slaapoefeningen? neem dan gerust contact met me op.

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga of meditatie, maar toen niets bleek te werken, besloot ze het toch een kans te geven

 

Tientallen jaren sloot Rob de Ron zijn yogalessen af met een slaapoefening. Misschien vertelden zijn leerlingen daarom regelmatig dat ze na zijn les zo lekker sliepen? Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Toen niets leek te werken, vroeg hij zich af zijn slaapoefeningen ook haar konden helpen weer goed te slapen.

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga of meditatie, maar nadat hij voor haar drie korte oefeningen had gemaakt zonder spirituele toeters en bellen, wilde ze het toch een kans geven. En het werkte! Dankzij de dagelijkse slaapoefening en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging zijn vrouw vrij snel beter slapen.

Haar voorspoedige herstel en het enthousiasme van zijn leerlingen, aan wie hij de oefeningen schonk, inspireerde hem om de eerste Nederlandse Slaapcursus op te richten. De drie slaapoefeningen die hij voor zijn vrouw en zijn leerlingen maakte, zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus. Inmiddels zijn er meerdere luisterboeken met slaapoefeningen die je kunt bestellen, downloaden en beluisteren op je favoriet apparaat.

Je kunt onderstaande luisterboeken met elk 3 slaapoefeningen bestellen, downloaden en beluisteren op het digitale apparaat van je voorkeur. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

 

Slaapoefening door Rob de Ron

Bizarre Dromen

In onze dromen komen soms bizarre dingen voor. Gedachten en beelden waarvan je jezelf afvraagt hoe ze ontstaan. Slaaponderzoeker en slaapoefening docent Rob de Ron legt uit hoe dit komt. 

Slaapoefening door Rob de Ron

Dromen Onthouden

Deze week werd presentatrice Mirthe na een intense droom wakker. Hoe kan het dat ze deze droom kon onthouden? Rob de Ron neemt ons mee naar de fascinerende wereld van dromenland.

Slaapoefening door Rob de Ron

Lichter en warmer

Aanstaande zondag 21 juni is de langste zomerdag van het jaar. Heerlijk, zo’n lichte, warme dag, maar wat voor effecten heeft dit op onze slaapritme? Rob de Ron legt het ons uit.

Wil je het eens proberen? Luister dan eerst naar de introductie van luisterboek nr. 1 en daarna naar de slaapoefening ‘Links-Rechts’ van 20 minuten

 

Hieronder vind je de introductie bij luisterboek 1, ingesproken door Rob de Ron. Deze duurt zo’n 14 minuten en het is raadzaam deze eerst te beluisteren voordat je aan de slaapoefening ‘Links-Rechts’ van 20 minuten begint.

Ga op je rug liggen op een plek waar niets of niemand je stoort en waar je jezelf veilig voelt. Wanneer je gaat liggen, leg de benen dan een stukje uit elkaar en de armen losjes naast je lichaam, met de handpalmen naar boven gekeerd.

Leg niet teveel onder je achterhoofd. Een kleine verhoging is genoeg. Leg liever iets onder je knieën. Kies hieronder voor slaapoefening Links-

Slaapoefeningen. Rob de Ron

Slaapoefeningen.nl Rob de Ron